FxPro-tukikeskus - Sanasto

Fibonacci retracement (Fibonacci Retracements)

Nimetty 1200-luvun matemaatikon Leonardo Fibonaccin mukaan, Fibonacci-numerot ovat numeroita kokonaisluvuissa, jossa jokainen numero on summa edellisestä kahdesta. Sekvenssi liittyy läheisesti kultaiseen keskiarvoon ja sen suhteet löytyvät monista paikoista luonnossa; kuorten spiraaleista, ja puun oksista niveleliöihin.

Teknisessä analyysissä Fibonacci retracement viittaa tuki tuen ja vastustuksen alueisiin, joita edustavat rivit, jotka on piirretty hyödykkeen hintarakenteeseen, jotta erotettaisiin Fibonaccin suhde, joka ajateltiin olevan varallisuushintojen vaihteluissa. Nämä piirretään Fibonaccin suhteiden mukaan 23,6%, 38.2%, 50%, 61.8% ja 100%.

Jotta voit soveltaa niitä treidaukseen, valitse alustaltasi Fibonacci retracements ja piirrä viivä viimeisimmältä alimman alimmaiselta ja korkeimman korkeimmalta (ja toisinpäin riipuen siitä, mitkä marketit on bullish ja mitkä bearish) ja alustaasi piirretään automaattisesti näiden kahden pisteen väliset suhteet. Fibonacci retracements toimivat parhaiten, kun ne on suunniteltu voimakkaasti markkinoihin. Alhaisesta korkeimpaan tasoon nähden se ilmaisee tuen tukitasoja, joissa hinta voi vetäytyä takaisin ja tuottaa siten kauppasignaaleja. Kun se vedetään korkealta alhaiselle tasolle, se indikoi peruutusresistanssitasoja, joissa hinta voi hetkellisesti pudota takaisin ja tuottaa näin myyntisignaaleja kauppiaille. Oletetaan, että yksi syy siihen, että Fibonacci retracements näyttää toimivan yhtä hyvin kuin ennustava työkalu on enemmän tekemisissä tasojen ollessa itsestään täyttäviä, koska monet sijoittajista tarkkailevat niitä, eikä sen takia, että on olemassa välttämätön matemaattinen suhde, joka määrittelee hintojen liikkuvuuden.